Lees op deze pagina veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wat is de levertijd?

Al onze producten worden uit eigen voorraad geleverd en de levertijd staat aangegeven op de product pagina. Mocht je de levertijd van een product willen navragen is dat mogelijk via de klantenservice.

Hoeveel verzendkosten betaal ik?

Levering binnen Nederland en België zijn kosteloos!

Heb ik garantie?

Op al onze producten ontvang je levenslange garantie.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt veilig betalen met iDeal, Paypal, Creditcard, overboeking. Betaling op factuur is in sommige gevallen ook mogelijk. Je kunt met de klantenservice contact opnemen mocht je op factuur willen bestellen.

Ik heb geen bevestigingsmail van mijn order ontvangen

Heb je een order geplaatst maar geen bevestigingsmail ontvangen? Stuur ons een mail met de besteldatum, naam, en laatste 4 cijfers van de rekening waarmee betaald is en wij zoeken het voor je na.

 

Faq

Lees op deze pagina de meest gestelde vragen en de antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Schroom niet om contact op te nemen met ons!

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Elke bestelling wordt zsm verwerkt. Gemiddeld bedraagt de levertijd van een schilderij tussen de 1 en 3 weken. Het kan natuurlijk soms wat langer en soms wat korter zijn. Het kan vanwege logistieke onvoorzien heden voorkomen dat een schilderij vertraagd raakt in de post, in dat geval vragen wij om je geduld en begrip.

Wat kost het verzenden?

Niets, nada, noppes! Wij betalen de verzendkosten.

Kan ik mijn bestelling nog annuleren of wijzigen?

Normaliter wordt een bestelling direct verwerkt en is annuleren of wijzigen niet mogelijk. Indien je binnen 24 uur na bestellen contact met ons opneemt zullen wij bekijken of aanpassingen of annuleringen nog mogelijk zijn.

Mocht de bestelling al verwerkt of in productie zijn is aanpassen of annuleren niet meer mogelijk.