Schilderen op nummer handleiding

Schilderen op nummer handleiding

Wil je eens schilderen op nummer proberen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ben je op zoek naar een beginners-vriendelijke set die zowel uniek als budgetvriendelijk is? Zit je met veel vragen over de sets schilderen op nummer, maar weet je niet waar je terecht kan? Wil je schilderen op nummer eigen foto?

Dit zijn maar enkele van de vele veelgestelde vragen over schilderen op nummer sets waar zelfs ervaren schilders geen duidelijk antwoord op weten te geven. Bij NummerSchilderen.com zijn we er niet alleen trots op dat we onze klanten een kwaliteitsproduct kunnen aanbieden, maar ook een uitstekende service! Hier is onze handleiding over hoe je je project op een hoger niveau kan tillen.

Schilderen op nummer handleiding

Kan iedereen schilderen? Bob Ross, de beroemde schilder, heeft herhaaldelijk benadrukt dat absoluut iedereen kan schilderen! Natuurlijk kan het wat oefening vergen, dus hoe kan je beter je schilderkunst trainen dan bij NummerSchilderen? We bieden een ruim assortiment schilder producten, van kant-en-klare sets met beroemde schilderijen en bezienswaardigheden tot gepersonaliseerde sets op basis van je persoonlijke foto’s. Als je je set eenmaal hebt, begin je met de voorbereidingen, zodat je je schilderen op nummer set met trots kan tonen als een meesterwerk waarvan familie en vrienden kunnen genieten.

Voorbereiding

Strijk de plooien weg. Niemand wil op een kreukelig oppervlak schilderen, dus is het een goed idee het doek te strijken. Maar wees voorzichtig met het strijken van de genummerde kant, want die kunnen gemakkelijk uitgewist worden met vochtige handen of een stoomstrijkijzer!

Zet het doek stevig vast. Of je het doek nu opspant of niet, je moet het stevig vastzetten om ongelukken te voorkomen. Schildersezels hebben meestal een mechanisme dat een schildersdoek op zijn plaats houdt. Als je schildersdoek niet opgespannen is, kan je het ook met schilderstape op een plank of dik karton bevestigen.

Kies een plek. Maar niet zomaar een plek. Het moet een goed geventileerde ruimte zijn met veel licht en voldoende ruimte, zodat je wat vrijer kan bewegen om te schilderen en je te concentreren op je meesterwerk. Heb je een kleine ruimte, dan is dat niet erg want dat is eenvoudig op te lossen met een neutraal gekleurde gloeilamp en zo nodig een vergrootglas. Het spreekt vanzelf dat je de ruimte moet ontruimen van dingen waar je geen verf op wilt hebben!

Organiseer je werkplek. Schilderen op een vlakke ondergrond is ideaal, zolang je maar comfortabel zit, of je nu aan een bureau of een salontafel schildert, je moet een ondergrond hebben die stabiel blijft als je aan het schilderen bent. Als je door tijdgebrek niet te lang op één plek kan blijven, is een schildersezel (apart verkrijgbaar) het beste, want zo kan je je werk overal mee naartoe nemen.

Schilderen op nummer handleiding

Materialen bij de hand. Materialen bij de hand. Een mandje of dienblad om al je materialen in te leggen zou erg handig zijn, en dan hoef je niet rond te rennen om ze te zoeken omdat ze allemaal op één plaats bij elkaar liggen. Een aantal materialen om bij je te hebben, zijn: papieren handdoeken en extra penselen.

Neem een foto! Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden en dat is absoluut zo als je het overzicht kwijtraakt over je proces. Het gebeurt vaak dat je zo opgaat in je werk dat je vaak vergeet wat je aan het doen was. Smartphones kunnen tegenwoordig de meest gedetailleerde foto’s maken, dus je hoeft niet bang te zijn dat je dat niet kan.

Alleen het topje! Een andere beginnersfout dat men het penseel droog in de verf dopt en zelfs de hele lengte van de kwast erin steekt. Een druppeltje of twee verf volstaat om het penseel vochtig te maken en de verf beter te verspreiden.

Eén tegelijk. Een veelgemaakte fout is het openen van meerdere potjes verf tegelijkertijd. Het mengen van kleuren levert vaak een troebel resultaat op en, niet te vergeten, acrylverf droogt gemakkelijk, waardoor de verf nog meer verknoeid wordt.

Van het lichtste naar het donkerste; van boven naar beneden; van links naar rechts. Aan een project beginnen kan wat overweldigend overkomen, dus de beproefde methode is om van lichtere naar donkerdere tinten, van boven naar beneden op het doek te gaan. Voor linkshandige schilders. De meerderheid van onze schilders is rechtshandig, maar dat betekent niet dat de linkshandigen uit de boot vallen. Als je linkshandig bent, is van rechts naar links schilderen niet alleen gemakkelijker, maar zo voorkom je ook dat je verfvlekken maakt door het condens vocht op onze handen.

Ontspan en geniet. Tenslotte, waarom zou je schilderen als het niet leuk is? Het is wetenschappelijk bewezen dat schilderen helpt om angstige mensen rustig te houden. Als je met een project bezig bent, neem dan zeker om het uur een kwartier pauze om verkramping van je nek, armen en rug te voorkomen.

Voorkom deze beginners fouten

De Papieren Bescherming. We leerden dit trucje van houtskool schetsers die hun werk niet met hun handen wilden besmeuren. Leg gewoon een flink vierkant stuk aquarelpapier, karton, zelfs dik papier op je doek terwijl je werkt. Op deze manier, als er vlekken ontstaan, blijft het binnen de perken en geïsoleerd van de andere kleuren.

De Dubbele Spoelbeker. Normaal gesproken zou men één kopje water gebruiken om het penseel schoon te maken als men een andere kleur wil gebruiken, maar waarom het tweede kopje? Het is eenvoudig: om kleurvervuiling te voorkomen. Je gebruikt het tweede kopje om er zeker van te zijn dat er geen verfresten overblijven als je overgaat op een andere kleur. Zonder het tweede kopje loop je het risico dat verfresten diep in je penseel verstopt zitten en zo de volgende kleur verontreinigen.Schilderen op nummer handleiding

De Truc met de Kader. Wil je je schilderij ophangen maar heb je geen geld om een vakman in te huren? Geen probleem! Neem gewoon wat sterke lijm, zoals dubbelzijdige tape. Dit is niet alleen een gemakkelijke tip, maar het is ook niet schadelijk voor de muren!

De Restauratie Kunstenaar. Het zou verstandig zijn de overgebleven verf te bewaren, zelfs nadat het project klaar is, om in de toekomst reparaties of retouches te kunnen uitvoeren (net als een klassieke restauratie kunstenaar).

De Truc met de Tandenstoker. Is er een klein hoekje waar je met je penseel niet goed bij kan? Doe gewoon een klein druppeltje verf op je penseel en begeleid het met een tandenstoker! Indien fijne details te veel gedoe zijn, is een creatieve oplossing de volgende tip.

De Zigzag Mix. In plaats van binnen de lijntjes te kleuren, waarom ga je er niet overheen? Een fantastische manier om je schilderen op nummer werkstuk op te waarderen is om de zigzag mix methode uit te voeren.

De Truc Om Vlekken te Verwijderen. Heb je per ongeluk ergens verf aangebracht waar het niet de bedoeling was? Maak je geen zorgen! Daar is een eenvoudige oplossing voor. Aangezien de meeste Best Paint by Number sets acrylverf (op waterbasis) bevatten, is een keukenpapiertje of wattenstaafje, bevochtigd met wat warm water, de beste oplossing! Het kost een paar pogingen om verf van het doek te verwijderen, maar met een beetje geduld lukt dit zeker. Als laatste redmiddel kan een wattenstaafje met aceton (nagellakremover) ook helpen, maar dat is alleen als het echt nodig is. – Wees voorzichtig om het doek niet te beschadigen.

FYI: Gesso is niet nodig voor acryl schilderen

Is het moeilijk om een project te beginnen met een schilderen op nummer set? Ik ben een beginner. Helemaal niet! De instructies zijn heel eenvoudig: verf het gebied met de kleur die overeenkomt met het nummer. Dat is alles! Als je eerder een visuele leerling bent, zijn er online veel video’s te vinden die je laten zien hoe eenvoudig het is.****

Wat is gesso? Waarom wordt het gebruikt? Gesso is een middel dat werkt als een grondlaag alvorens je begint te schilderen op je doek. Gesso wordt meestal gebruikt door professionals die een glad en stabiel oppervlak willen voordat ze aan het schilderen gaan. Als beginner hoef je je absoluut geen zorgen te maken over gesso – je hebt het niet nodig!

Moet ik gesso gebruiken? Is gesso nodig? Het gebruik van gesso bij onze sets is niet nodig, omdat onze sets op zichzelf stabiel zijn. Als je toch gesso wenst te gebruiken, mag je dat doen, maar we raden je ten zeerste aan eerst informatie in te winnen voor je ermee aan de slag gaat.

Waarom zit er geen gesso in de set? Onze sets zijn ontworpen om zonder gesso beschilderd te worden. Als je toch gesso wilt gebruiken, kan je dat kopen bij je plaatselijke kunsthandel. Nogmaals, wij raden je aan eerst informatie in te winnen alvorens gebruik te maken van gesso.

Welke gesso kan ik het beste gebruiken? Raadpleeg best je plaatselijke kunsthandel, want die is vertrouwd met de verschillende producten van de verschillende fabrikanten. Veel van onze klanten zijn het erover eens dat je doorzichtige gesso moet gebruiken omdat dat in het algemeen het gemakkelijkst is om mee te werken.

Digitale handleiding

Onze digitale handleiding vind je door het scannen van deze QR code. Wil je ook gratis qr-code maken van link? Check dan QRlinks.nl

Moeten doeken opgespannen worden? Een doek opspannen is niet eenvoudig – dus voor beginners raden we aan dat niet te doen, zeker niet als je niet het nodige gereedschap hebt om het goed op te spannen. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, want onze sets waren ontwerpen om zowel gespannen als ongespannen te gebruiken.

Waarom moet ik mijn doek uitrekken? Het uitrekken van het doek dient, behalve om het in te lijsten, vooral voor het gemak als je een schildersezel gebruikt. Het kost misschien wat tijd, maar het is de moeite waard.

Moet ik mijn doek uitrekken? Dat is volledig je eigen keuze. Zelfs als je je werkstuk wilt ophangen als je klaar bent, hoef je je geen zorgen te maken, want het doek is ontworpen om te worden getoond, of het nu opgespannen wordt of niet.

Mijn winkelwagen
🎁 Nog maar 85,00 verwijderd van een gratis Cadeautje!
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.