Schilderen op nummer is goed voor je gezondheid

Schilderen op nummer is niet alleen leuk voor jonge kinderen maar ook voor ouderen en volwassenen. Behalve dat het ontspannend is om je even helemaal te verliezen aan het schilderen kent schilderen op nummer ook vele gezondheidsvoordelen. Wij hebben alle voordelen op een rijtje gezet!

Voordelen

Omdat je zo geconcentreerd bezig moet zijn met het schilderen op nummer ervaren sommige mensen het als therapeutisch. Natuurlijk zal dat niet voor iedereen het zelfde effect hebben maar wij horen van de meeste van onze klanten dezelfde verhalen en ervaringen. Andere voordelen waarom je zou moeten beginnen met schilderen op nummer zijn:

 • Werk op een leuke manier aan je doorzettingsvermogen. Ben je iemand die niet altijd alles afmaakt waar je aan begint? Je moet aardig wat concentratie en doorzettingsvermogen hebben om een schilderij af te maken. Het is niet binnen een paar uurtjes klaar. Omdat je het resultaat van het schilderen ziet, zal je meer motivatie en doorzettingsvermogen krijgen om het schilderij netjes af te ronden.
 • Zoals gezegd is het schilderen op nummer goed voor je ontspanning. Je kan je gedachten verzetten van de dagelijkse zorgen en lekker focussen op het maken van het schilderij.
 • Heb je moeite met concentreren? Met schilderen op nummer kun je je concentratie verbeteren. Het maken van een gedetailleerde schilderij vergt een voortdurende concentratie. Omdat je jezelf traint om voortdurend geconcentreerd te zijn is dit een eigenschap die je ook kan toepassen op andere zaken in je dagelijkse leven!
 • Omdat je de kleinste details van het schilderij moet vullen heeft het nummer schilderen ook een goede uitwerking op je motoriek.
 • Wist je dat schilderen door therapeuten aangeboden wordt als een manier om te ontspannen? Schilderen is een goede manier om stress te verminderen. Dan zit je met nummer schilderen helemaal goed!
 • Het is goed voor je zelfvertrouwen. Je mag heel trots zijn op een mooi afgemaakt schilderij. Als je er blij mee bent zul je het ook met anderen willen delen en dit is goed voor je zelfvertrouwen.

Het mooie van nummer schilderen is dat het behalve een leuke hobby is, het ook een goede uitwerking heeft op dingen in je dagelijkse leven!

Tips om gezond te schilderen op nummers

Schilderen op nummer is leuk en dat willen we ook zo houden. Wanneer je een nieuwe leuke hobby vind kan je er helemaal in op gaan en soms basis zaken vergeten. Omdat je tijdens het schilderen op nummer een langere tijd een werkhouding aanneemt moet je zorgen voor een gezonde en goede werkplek:

 • Is er voldoende licht in de ruimte?
 • Wissel je zittend en staand schilderen genoeg af?
 • Schilder je op de goede hoogte?
 • Heb je een goede en fijn zittende stoel?
 • Neem je genoeg pauzes?

Schilderen op nummer is heel leuk en dat willen we graag zo houden. Let daarom op enkele voorzorgsmaatregelen zodat je nog veel langer kunt genieten van deze fijne hobby!

Een reactie op “Schilderen op nummer is goed voor je gezondheid

 1. Pingback: Schilderen op nummer cursus - Schilderen op Nummer

Reacties zijn gesloten.