Schilderen op nummer cursus

Wellicht is cursus een groot woord en kun je het meer als een uitleg zien. Desalniettemin is schilderen op nummer een leuke, eenvoudige hobby waar je creativiteit in kan uiten. Je kunt er al misschien eens van gehoord hebben of iemand kennen die het ook doet maar de kans is groot dat je het zelf nog nooit gedaan hebt. Om die reden hebben wij een basis cursus/ uitleg gemaakt hoe je aan de slag kunt gaan met schilderen op nummer. Hopelijk ben jij na het lezen van dit artikel net zo enthousiast als wij en kan je niet wachten om te beginnen met schilderen op nummer!

Hoe werkt schilderen op nummer?

De allereerste stap van het schilderen op nummer is het kopen van een schilderen op nummer pakket. Koop je er een bij nummerschilderen.com dan is het pakket voorzien van alle benodigdheden waardoor je direct aan de slag kan. In een pakket ontvang je een canvas wat is voorgedrukt met jouw gekozen afbeelding. Op het canvas staat aangegeven met vakjes en nummertjes welke kleur erbij hoort. Dan is het de bedoeling dat je elk vakje een voor een in de juiste kleur verft tot je uiteindelijk het hele doek af hebt. Je zult zien dat de afbeelding langzaam tot leven komt en wat je extra motivatie geeft om het schilderij af te maken. Ook al ben je een onervaren en een beginnende schilder, met nummer schilderen maak je de mooiste kunstwerken!

Is je nummerschilderen.com alles in 1 set binnen en compleet?

Mooi! Je kunt bijna aan de slag. Voordat je het verf aanraakt controleer je of het pakket compleet is. Je set moet op zijn minst de volgende onderdelen bevatten:

  • Canvas van premium kwaliteit
  • Pencelen
  • Verf (bij ons ontvang je extra verf zodat je nooit te kort komt!)
  • Gekozen voor een frame? Dan ontvang je ook 2 schroeven en haken om het schilderij op te kunnen hangen

De kwastjes/ penselen worden geleverd in verschillende afmetingen en diktes zodat je gerichter te werk kunt gaan. Heb je een klein vakje op je canvas, dan gebruik je een klein kwastjes en voor de grotere vakjes een groter penseel. Je kunt zo veel preciezer en gerichter schilderen.

Let op je houding

Het is belangrijk om voordat je met schilderen start te zorgen dat je beschikt over een goede werkplek. Je hoeft niet een high tech sta zit bureau te hebben van duizenden euro’s, maar een werkplek waar je op goede hoogte werkt, zonder langdurig voorovergebogen te zitten voorkomt nek en rug klachten. Een schilderij kost wat tijd om af te maken dus is het aangeraden om goed te letten op je houding om klachten te voorkomen. Een goede manier om te voorkomen dat je langdurig in dezelfde houding werkt is door om regelmatig zittend schilderen af te wisselen met staand schilderen.

Is je werkplek verf proof?

Houdt er rekening mee dat als je begint met schilderen het kan voorkomen dat verfspetters per ongeluk op waardevolle spullen terecht komen. Ik zou die dure laptop dus verplaatsen als je begint met schilderen. Ook is het belangrijk om genoeg ruimte om je heen te hebben om ontspannen te kunnen schilderen. Zodra op je werkplek spullen die niet onder het verf mogen komen weggelegd zijn kun je het verfpakket uitpakken. Leg ook alvast wat water met doekjes neer om straks je penseeltjes kunt schoonmaken.

Maak een foto van het canvas

Maak met je smartphone een foto van het doek wat je kunt gebruiken als backup. Dit is handig wanneer het doek vies of vuil wordt. Als je een foto gemaakt hebt, heb je altijd iets om op terug te vallen.

Bepaal waar je begint

Werk van boven naar beneden

Wij raden onze klanten aan om van boven naar beneden te schilderen. Je houdt zo de verse verf boven je hand en voorkom je dat je met je hand over het doek wrijft. Ben je rechtshandig, schilder je van links naar rechts en voor linkshandigen is het gespiegeld, dus werk je van rechts naar links.

Werk van donker naar licht

Donkere kleuren zorgen ervoor dat de lichte kleuren later er nog beter uit komen te zien. Het is aan te raden om te wachten met de lichte kleuren tot de donkere kleuren goed opgedroogd zijn. Ook is het slim om dezelfde kleuren na elkaar te gebruiken en alle vlakken van het zelfde nummer na elkaar te verven.

Start met schilderen!

Het is zover, je kunt eindelijk beginnen met verven. Kies de juiste penseel en kies je verf en begin met schilderen. Je dompelt alleen de punt van het kwastje in het verf om nauwkeurig binnen de lijntjes te kunnen schilderen. Als de verf in de haren opdroogt kan het canvas beschadigen dus hier moet je op letten.

Penseel schoonmaken

Je moet de penseeltjes vochtig houden tijdens het schilderen, omdat anders het verf opdroogt in de haren van het kwastje. Doordat je in een van de eerste stappen al een glas water met doekjes op je werkplek hebt neergelegd kun je het penseeltje in het water dompelen en met papier afnemen om het overschot aan verf weg te halen.

Genieten en ontspannen!

Schilderen op nummer is een hobby die vooral leuk moet blijven. Neem bovenstaande tips in acht en schilder van boven naar beneden en van donker naar licht. Voorkom dat je met je hand over het verf wrijft om de verf niet te beschadigen. Houdt je kwastje goed nat en maak ze schoon bij het wisselen van kleur.

We hopen dat je vooral veel geniet en ontspanning uit het schilderen op nummer haalt en mocht je nog vragen hebben staan wij altijd klaar!